Zalto en Zalto glazen

Zalto en Zalto glazen

In 2006 bereikte Zalto zijn historische hoogtepunt met de presentatie van de huidige collectie Zalto Denk’Art. De Zalto Denk’Art-collectie is ontwikkeld door Zalto in samenwerking met de Oostenrijkse priester en wijnexpert Hans Denk in de jaren 2001 tot 2004. Hans Denk instrueerde de glasblazers bij het maken van elke kelk om ervoor te zorgen dat alle belangrijke kwaliteiten van het wijnglas worden opgenomen voor elk wijntype.

Er werd ook gedacht dat werd geïnspireerd door de effecten van de hellingshoeken van de aarde. Hij wilde een glas ontwikkelen van een ongekende vorm die de aroma’s en smaken van de wijn naar voren zou brengen. Denk stelde voor om de rondingen van de glazen kelk aan te passen aan de kantelhoeken van de aarde, zoals de oude Romeinen deden met hun voedsel- en drankcontainers, om de inhoud langer vers te houden en de smaak te verbeteren. Dit geeft niet alleen Zalto glazen een uitzonderlijk uiterlijk, maar ook het vermogen om de smaak van de wijn aanzienlijk te verbeteren.

Zalto glas

Zalto Bourgogne

Zalto Universal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *